Kreatywność i ciekawostki
Nie jesteś zalogowany na forum.
PLAN TYGODNIA |
Poniedziałek | Wtorek | Środa | Czwartek | Piątek | Sobota | Niedziela |
GitHub: Cryptoliber | Buycoffee: Mef | Instagram: anonimowy_indyg | Instagram 2: anonimowy_indyk | Instagram 3: munduseye | Youtube: Mefiante LAB | Youtube 2: Mefiante |
TD7 | TD8 | TD9 | TD10 | TD11 | TD12 | |
TD13 | TD14 | TD15 | TD16 | TD17 | TD18 |
Strony: 1
Co kupić?
300 g makaronu
1doniczka bazylii (3 garści)
1mały ząbek czosnku
1łyżeczka soku z cytryny
80 mloliwy z oliwek
30 gorzeszków piniowych
20 gtartego parmezanu
sól, pieprz
Jak przygotować?
Rozgrzej patelnię, wrzuć na nią orzeszki piniowe i podpraż je przez kilka minut, aż delikatnie się zarumienią.
Przełóż orzeszki do wysokiego naczynia, dodaj do nich oliwę z oliwek, bazylię, parmezan, czosnek, sok z cytryny oraz odrobinę soli i pieprzu.
Za pomocą blendera zmiksuj całość na gładki sos, dopraw do smaku. Jeśli sos jest za gęsty – dodaj więcej oliwy, jeżeli za rzadki – dodaj bazylię lub parmezan.
Makaron ugotuj al dente. Wymieszaj z sosem i podawaj.
Offline
Strony: 1
[ Wygenerowano w 0.014 sekund, wykonano 9 zapytań - Pamięć użyta: 520.01 kB (Maksimum: 574.45 kB) ]