Kreatywność i ciekawostki
Nie jesteś zalogowany na forum.
PLAN TYGODNIA |
Poniedziałek | Wtorek | Środa | Czwartek | Piątek | Sobota | Niedziela |
GitHub: Cryptoliber | Buycoffee: Mef | Instagram: anonimowy_indyg | Instagram 2: anonimowy_indyk | Instagram 3: munduseye | Youtube: Mefiante LAB | Youtube 2: Mefiante |
TD7 | TD8 | TD9 | TD10 | TD11 | TD12 | |
TD13 | TD14 | TD15 | TD16 | TD17 | TD18 |
Strony: 1
SKŁADNIKI
2 jabłka
200 ml mleka (niepełna 1 szklanka)
1 jajko
150 g (1 szklanka) mąki pszennej
1 łyżka cukru wanilinowego
1 łyżeczka cukru
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
do smażenia: np. masło klarowane, olej kokosowy, inny olej roślinny
PRZYGOTOWANIE
Mąkę przesiać do miski, dodać cukier wanilinowy, cukier oraz sodę oczyszczoną, wymieszać.
Dodać mleko i jajko i wymieszać składniki rózgą na jednolitą masę bez grudek.
Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, ćwiartki przekroić wzdłuż na pół a później jeszcze na poprzeczne plasterki. Włożyć do ciasta i wymieszać.
Wykładać po około łyżce ciasta i po 3 plasterki jabłek na 1 placka na rozgrzany tłuszcz na patelni i smażyć przez około 1,5 minuty na złoty kolor. Przewrócić na drugą stronę i powtórzyć smażenie.
Podawać z cukrem pudrem, dżemem wiśniowym itp.
PROPOZYCJA PODANIA
cukier puder, dżem wiśniowy
Offline
Strony: 1
[ Wygenerowano w 0.022 sekund, wykonano 8 zapytań - Pamięć użyta: 525.88 kB (Maksimum: 581.15 kB) ]